Formule 1

"Het is al lang duidelijk dat Leclerc een absoluut killers-instinct heeft! Ik zou nooit op hem vertrouwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2019 15:12 • Print artikel

Sebastian Vettel wilde in de slipstream van Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië, maar die vlieger ging niet op. Het was niet duidelijk of het opzet was van de Monegask om te vertragen, maar de voormalig wereldkampioen kwam buiten de tijd voorbij langs start/finish. Daardoor ging de kans om zijn positie te verbeteren verloren en startte de Ferrari-coureur van plek 4. Vettel wordt nu gewaarschuwd door voormalig F1-coureur Gerhard Berger. De Oostenrijker adviseert de viervoudig wereldkampioen om nooit te vertrouwen op Leclerc.

Charles Leclerc Sebastian Vettel

“Ik zal het duidelijk zeggen, er is geen teamspel op dit niveau in de Formule 1”, zegt Berger tegen de Kölner Express. “Iedereen is op zichzelf en moet zichzelf vooraan zien te krijgen. Ik weet niet of hij Vettel in de maling nam, maar het is al lang duidelijk dat Leclerc een absoluut killers-instinct heeft en hij in de richting gaan van de wereldtitel. Voor mij was het niet verrassend. Voor mij was het behoorlijk onbegrijpelijk waarom Vettel zolang wachtte en niet alleen op jacht ging op de pole. Zonder de slipstream had hij Leclerc’s tijd misschien niet verslagen, maar was als tweede of derde geëindigd. Hij kan nooit op Leclerc vertrouwen.’

“Laten we het niet naïef noemen, maar hij is te goed van vertrouwen”, vervolgt de Oostenrijker als hem gevraagd wordt of Vettel naïef was. “Goed van vertrouwen heeft weinig plek op topniveau van de sport, waar het een wereldkampioenschap betreft.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS