Formule 1

Het gerucht gaat dat Fittipaldi over acht weken weer achter het stuur van een raceauto wil kruipen

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 13:44 • Print artikel

Pietro Fittipaldi is begonnen aan zijn herstel na zijn zware crash met de LMP1-bolide van DragonSpeed tijdens de 6 uur van Spa. De Braziliaan brak zijn beide benen bij een ongeluk in Eau Rouge, dat waarschijnlijk werd veroorzaakt door een elektrisch probleem.
De coureur werd na het ongeluk overgebracht naar het ziekenhuis in Luik, waar hij een operatie onderging. Daarna is de 21-jarige Braziliaan overgebracht naar Amerika, waar hij nu een revalidatieprogramma ondergaat in Indianapolis. Daarbij wordt de coureur bijgestaan door bekende IndyCar-doktoren Terry Trammel en Steve Olvey.

“Een grote dank aan iedereen voor alle soorten berichten die ik in de afgelopen week ontving”, zei Fittipaldi op Twitter. “Ik ben nu in Indianapolis om te werken aan mijn herstel. We gaan erg snel weer racen!” Door het ongeluk mist de jonge Braziliaan de Indy 500, waarin hij met Dale Cole Racing zijn debuut zou gaan maken. Het gerucht gaat dat Fittipaldi met acht weken weer in een raceauto wil zitten.

Naast wat races in de IndyCar en het FIA World Endurance Championship, in het laatste kampioenschap was hij de vervanger voor Renger van der Zande, was het plan om een volledig seizoen in de Japanse Super Formule te rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS