Formule 1

Het gaat in de Formule 1 altijd om de details; wanneer tekenden Red Bull en Pérez 'echt'?

Uitgegeven door Peter Vader • 29 december 2020 14:01

De amateur-speurneuzen van F1 hebben geconcludeerd dat de Red Bull-deal van Sergio Pérez enkele dagen eerder was afgerond dan aangekondigd, dankzij een set gordijnen. De bevestiging dat Red Bull de Mexicaanse coureur contracteerde om Alex Albon te vervangen voor 2021 als teamgenoot van Max Verstappen, kwam op de middag van vrijdag 18 december, vijf dagen na de seizoen afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi. Maar terwijl Pérez de volgende dag een bericht op sociale media plaatste waarin hij Red Bull-kopstukken Christian Horner en Dr. Helmut Marko bedankte voor de "geweldige kans", zagen slimme waarnemers het bewijs dat de foto van de drie samen aanzienlijk eerder was gemaakt.

Sergio Pérez F1 Red Bull 2021

Perez tweet op 19 december:
Na bijna 12 jaar zullen we weer samenwerken, maat. Bedankt Christian Horner voor deze geweldige kans. Helmut Marko, ik ben erg blij en dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld, ik ga heel hard werken om dit team te helpen om nog een kampioenschap te brengen.



De heimelijke verraders waren de gordijnen op de achtergrond, die werden herkend als afkomstig van het W Hotel op het Yas Marina-circuit waar de Grand Prix van Abu Dhabi plaatsvindt. Ze suggereerden dus dat de 'gordijnen’ langer dicht bleven voor Albon bij Red Bull, dan het management had verklaard.

Pérez droeg ook dezelfde kleding als toen hij racehelmen uitwisselde met zijn Racing Point-opvolger, Sebastian Vettel, in een andere tweet die op maandag 14 december werd gepost:



"Gezellig samenzijn"
In een interview met Motorsport-total.com weigerde Marko te ontkennen dat de foto van hemzelf, Horner en Pérez was genomen in Abu Dhabi, maar hij hield vol dat dit niet betekende dat het contract daar was getekend. Marko werd gevraagd over het feit dat het beeld in strijd was met de bewering van Horner dat alle betrokken partijen op de hoogte waren gebracht van het Pérez/Albon-besluit op vrijdag toen het publiekelijk werd aangekondigd. "Dat is speurwerk dat daar is gedaan", lachte Marko. “Een foto heeft niets te maken met het tekenen van een contract. Het was een gezellig samenzijn. Destijds was niets 100 procent geregeld en hebben we de foto gemaakt voor het geval het getekend zou worden. Tegenwoordig zijn elektronische handtekeningen ook mogelijk. Ik heb ook een dikke jas aan, dus het had in het hoge noorden kunnen zijn."

Helmut_Marko_en_Christian_Horner_F1_Red_Bull

Wat er wordt verwacht
Toen hem precies werd gevraagd wanneer de foto was gemaakt, antwoordde Marko: "Eerlijk gezegd weet ik het niet precies meer. Het was een turbulent weekend. En de gelegenheid om een foto te maken was er volop, want we mochten het hotel niet verlaten vanwege de corona-regelgeving." Marko maakte ook duidelijk wat er van Sergio Pérez wordt verwacht als hij arriveert als Max Verstappen's teamgenoot bij Red Bull, in afwijking van hun gebruikelijke beleid om jongere coureurs te promoten in hun ontwikkelingsprogramma. "Pérez moet in race-trim op zeer korte afstand van Max zijn", zei de 77-jarige Oostenrijker tegen planetf1.com. "In de kwalificatie zullen we het wel zien, tot nu toe heeft niemand het niveau van Max gehaald. Dat kan maximaal twee tienden zijn. Dus iets in die regionen, misschien nog minder.

"Met twee coureurs vechten"
“Als team hebben we een sterkte nodig waarmee we met twee coureurs tegen Mercedes kunnen vechten. Ik neem aan dat we weer tegenstanders van Mercedes zullen zijn. Als Valtteri Bottas geen pikzwarte dag heeft zoals in Bahrein, vervult hij zijn rol uitstekend. We verwachten hetzelfde van Perez!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS