Formule 1

Het excuus van Lewis Hamilton: "Ik wilde banden sparen om een aanval van Max Verstappen af te houden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 11:44 • Print artikel

Lewis Hamilton vond het gat met Valtteri Bottas wel prima zo. Hij gaf na de Grand Prix van AustraliŽ aan dat hij het "toestond dat het gat zo groot werd". Uiteindelijk moest de Brit 21 seconden toegeven op zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas.

Formule 1 2019 Mercedes


"Valtteri had veel meer snelheid in de auto", zei Hamilton na de race. "Hier heb je 1.8 seconden nodig om een auto in te halen. Ik was ook van plan om twee of drie seconden achter hem te blijven. Maar ik kreeg een probleem met de auto en het gat werd langzaam maar zeker groter. Daarna was het gewoon een kwestie van de banden goed houden."

"Na de pitstops van Ferarri werd ik ook vroeg binnen gehaald. Ik wist dat de race daarna klaar was, want ik moest nog 47 rondes. Ik heb daarna de vaart er een beetje uitgehaald, zodat ik de banden kon sparen. Ik wilde er zeker van zijn dat ik aan het einde van de race nog wat over had in de banden. Zodat ik Max Verstappen van me af kon houden."

"Ondanks dat was ik erg blij hoe de auto zich gehouden heeft. Ik heb gedaan wat ik moest doen, niet meer en niet minder. Ik wil me niet te veel focussen op het gat dat er was, want ik heb dat zelf toe gestaan. Dus het stelt in mijn ogen niet zo veel voor. De strategie was niet ideaal maar ik heb gewoon een nette job gedaan. Het was alleen jammer dat ik tijdens de start veel verloren heb." /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS