Formule 1

Het doem-scenario voor Mercedes: "Negatieve karma"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 17:29 • Print artikel

Lewis Hamilton staat op het punt om zijn vijfde wereldtitel te pakken. De Brit kan met een goed resultaat al in Amerika de titel pakken. Toch spoken er allerlei scenario’s door het hoofd van Toto Wolff, waardoor de teambaas er nog niet gerust op is.

Wolff liet eerder al weten nog niet te denken aan het feit dat Hamilton er al is. Nu haalt hij 2007 erbij, het rookieseizoen van Hamilton, die toen met nog twee races te gaan ook al nagenoeg zeker was van het kampioenschap: “Toen was de oude puntentelling er nog en had Hamilton een voorsprong van 17 punten op Räikkönen met nog twee races te gaan. Een derde plek in China was toen genoeg, maar hij viel uit en in Brazilië kreeg hij versnellingsbakproblemen, waardoor Räikkönen alsnog de titel pakte.”

Wolff weet dat er nog van alles kan gebeuren in het nadeel van Hamilton: “Een crash, een probleem met de wagen, noem maar op. Twee races zonder punten en je bent je voorsprong nagenoeg kwijt. Vanaf een bepaald standpunt lijkt het natuurlijk onmogelijk, maar zeg nooit nooit, voor hetzelfde geld breekt hij een vinger, ik wil er niet te veel aan denken, want het brengt negatieve karma.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS