Formule 1

Het doel van Red Bull in 2019: "Ons doel is om ons meer vooraan te profileren op banen als Monza, Spa..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2019 15:30 • Print artikel

Red Bull kan niet wachten om de eerste krachtmeting met de Honda-motor ten opzichte van Mercedes en Ferrari aan te mogen gaan. Het F1-team uit Milton Keynes is positief gestemd. Red Bull teambaas Christian Horner hoopt dat zijn team zich dit jaar meer kan gaan meten op de banen waar het prestatievermogen van de motor er werkelijk toe doet.

Christian Horner profileren 2019

“Onze doel is natuurlijk vooruitgang”, zei Horner tegen Formel1.de en vervolgde daarna: “We hangen nu al twee jaar in het luchtledige tussen Ferrari-Mercedes en de rest van het veld. Op de baan kwamen we momenten tegen, waar we konden toeslaan. Zo hebben we vorig jaar vier races gewonnen, het hadden er vijf moeten zijn en het jaar daarvoor wonnen we er drie. Afgelopen jaar bracht Max Verstappen twee van de vier overwinningen binnen voor het team. Wanneer Esteban Ocon hem niet in Brazilië had geraakt, waren het voor hem drie Grand Prix overwinningen geweest."

“Ons doel is om op de baan constanter te worden”, zei de Brit. “Hopelijk hebben we dit jaar meer pk’s dan in het verleden. Dat gaat helpen de achterstand te verkleinen. Het moet een doel zijn, om op meerdere typen banen te kunnen schitteren en dan niet alleen waar het motorvermogen er niet zoveel toe doet.” De wissel van Renault naar Honda moet hiervoor zorgen. De grote vraag is of ze in dit eerste jaar met Honda, al kunnen vechten voor de wereldtitel.

Toch is men bij Red Bull optimistisch. “We meten onze vooruitgang aan de prestaties van onze naaste concurrent”, zei de teambaas. “Wanneer we weer vier races winnen, maar onze achterstand is gemiddeld groter geworden, dan is dat een teleurstelling. Ik hoop dat we ons meer vooraan kunnen profileren op banen als Monza, Spa, Bahrein of Azerbeidzjan. Op die banen, waar de motorprestatie bijzonder belangrijk is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS