Formule 1

Het aftellen is begonnen, nog een paar dagen tot de 'Dream Race' van DTM en SuperGT van start gaat in Fuji

Uitgegeven door Peter Vader • 19 november 2019 15:00 • Print artikel

Het programma is vastgesteld, de laatste details van de voorschriften zijn verduidelijkt en een blik op de onlangs gepubliceerde startlijst belooft topklasse autosport: een week voor de gezamenlijke race van de DTM en de SUPER GT-serie in Fuji, Japan, neemt de spanning toe. In totaal nemen 22 auto's van Audi, BMW, Honda, Nissan en Lexus deel aan de zogenaamde "SUPER GT x DTM Dream Race" op 23 en 24 november op de Fuji Speedway in Japan.

Dream race DTM SuperGT startveld Fuji 2019

Het schema komt grotendeels overeen met het DTM-format: twee races van 55 minuten en één ronde op zaterdag en één op zondag. Bij een verplichte pitstop worden de standaardbanden vervangen door de exclusieve leverancier van de Dream Race, Hankook. Terwijl in de DTM er maximaal negen monteurs zijn toegestaan voor de pitstop, zijn er in Fuji slechts zeven professionals toegestaan. Een andere afwijking van het vertrouwde DTM-format wacht de coureurs bij de start. Terwijl in de DTM de auto's, zoals in de Formule 1, beginnen met een staande start, wordt er bij de Dream Race een rollende start toegepast, net zoals in de SUPER GT. De inhaalhulp DRS (Drag Reduction System) en Push-to-Pass, bekend van de DTM, worden niet gebruikt. Het voormalige Formule 1-circuit met zijn lange start-finish rechte eind, biedt veel mogelijkheden om in te halen.

De meeste auto's in de Dream Race zijn afkomstig van Lexus, die twee weken geleden de Super-GT-titel van het seizoen 2019 wist te behalen. Honda zet vijf auto's in, Audi en Nissan vier en BMW drie. Verschillende voormalige Formule 1-coureurs staan in Fuji aan de start. Onder hen zijn Heikki Kovalainen (FIN, Lexus) en Narain Karthikeyan (IND / Honda), en de twee BMW gaststarters Kamui Kobayashi (JPN) en de legendarische Alessandro Zanardi (ITA). Nog even een paar dagen wachten op deze nieuwe, internationale GT-topper!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS