Formule 1

"Heropleving voor de F1 in Nederland, voornamelijk dankzij de enthousiaste ondersteuning van de getalenteerde Max Verstappen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2019 22:39 • Print artikel

Chase Carey, CEO van Formula One Management (FOM), maakte vandaag in Zandvoort officieel bekend dat de race volgend jaar na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert naar Nederland. Met Heineken als titelsponsor zal de officiŽle naam van het evenement luiden: Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix

Chase Carey CEO Formula One Management maakte het nieuws bekend: "We zijn bijzonder verheugd om aan te kondigen dat de Formule 1 naar Nederland terugkeert op het circuit van Zandvoort. Vanaf het begin van onze ambtstermijn in de Formule 1 zeiden we dat we wilden racen op nieuwe locaties, terwijl we tegelijkertijd de historische wortels van de sport in Europa respecteerden", zei Carey in Zandvoort. "Volgend seizoen zullen we daarom een gloednieuwe straatrace houden die zal worden gehouden in de Vietnamese hoofdstad Hanoi, evenals de terugkeer naar Zandvoort, na een afwezigheid van 35 jaar; een circuit dat heeft bijgedragen aan de populariteit van de sport over de hele wereld. In de afgelopen jaren hebben we een heropleving van de belangstelling voor de Formule 1 in Nederland gezien, voornamelijk dankzij de enthousiaste ondersteuning van de getalenteerde Max Verstappen, zoals te zien aan de oranje zee op zoveel races. Ongetwijfeld zal dit volgend jaar de overheersende kleur in de tribune van Zandvoort zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS