Formule 1

Helmut Marko vreest vertrek Max Verstappen: "Op deze manier vernietig je de sport"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2019 17:12 • Print artikel

Max Verstappen is het paradepaardje van Red Bull Racing. De Nederlander is de F1-ster van de toekomst en dus wordt hij in verband gebracht met de andere topteams Ferrari en Mercedes. Vooral de Duitse formatie zou achter Verstappen aanzitten. Red Bull-topman Helmut Marko beaamt dat in La Gazzetta dello Sport. "Natuurlijk vrees ik een eventueel vertrek van Max. Er is op dit moment maar één winnende auto en dat is Mercedes. We hebben stappen gemaakt, maar we zijn nog niet zo ver om races te winnen."

Max Verstappen


Marko schuift een deel van de schuld op de nieuwe banden van Pirelli. Mercedes profiteert enorm van de banden, volgens de Red Bull-topman. "Mercedes heeft het grootste voordeel van die stomme nieuwe banden. Negen teams hebben problemen met het rubber, eentje niet. Dat team profiteert er juist van."

"Voorheen was de kwalificatieronde op zaterdag en meest belangrijk, nu de ronde ervoor. Als je de banden niet op temperatuur krijgt, kun je het wel vergeten. En wiens idee was het om de oppervlakte van de band te veranderen? Mercedes! Omdat zij er het meeste last van blaren hadden. Op deze manier vernietig je de sport."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS