Formule 1

Helmut Marko spreekt van een doorbraak: "Zege van Max in 2019 was het absolute hoogtepunt"

Uitgegeven door Bart • 16 mei 2021 04:06 • Print artikel

Net als vorig jaar krijgt de Red Bull Ring twee Formule 1-races. Vorig seizoen was het circuit in Oostenrijk middenin de coronapandemie de oplossing om het F1-seizoen van start te laten gaan. Dit jaar vangt de Red Bull Ring het wegvallen van de Turkse Grand Prix op. Red Bull-topman Helmut Marko is trots op de Red Bull Ring die nu 10 jaar in de Formule 1 op de kalender staat.

Red Bull Ring


"Met deze promotie op TV kun je de regio niet beter in beeld brengen", aldus Marko in een interview met Kronen Zeitung. "Als je geluk hebt, ligt er nog sneeuw op de Zirbitzkogel. De standaard ligt altijd hoog, bijna uniek in de wereld. Hier worden zelfs de toiletten ieder uur schoongemaakt. Zo'n mediacentrum vind je nergens in de wereld. Daarnaast mag je de tophotels in de regio niet vergeten. Die zijn alleen gebouwd vanwege de komst van de Formule 1."

In 10 jaar Red Bull Ring heeft het team de nodige hoogtepunten bij elkaar gereden. Zo won Max Verstappen in 2018 en 2019. "De zege van Max in 2019 was onze eerste overwinning met Honda. Dat was een doorbraak. Daarnaast hebben we een wereldprestatie neergezet met de dubbele race in 2020 om het seizoen eindelijk te kunnen beginnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS