Formule 1

Helmut Marko sluit een wissel van F1-coureurs in 2020 niet uit: “Alles is mogelijk, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2020 05:14 • Print artikel

Jean-Eric Vergne is zeer succesvol in de Formule E, nadat hij in de Formule 1 reed voor Toro Rosso. De Fransman zat in het opleidingsprogramma van Red Bull, maar moest plaatsmaken voor Max Verstappen en Carlos Sainz bij het team uit Faenza. Ondanks dat de coureur FE-kampioen is, sluit Dr. Helmut Marko een terugkeer naar Red Bull uit.

Helmut Marko Red Bull Racing F1

“Vergne wint nu in de Formule E”, zei de Oostenrijker tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Maar het vereiste profiel is compleet anders dan wat we nodig hebben in de Formule 1.” Volgens Marko is de 29-jarige dan ook min of meer een nieuwkomer, wanneer hij terugkeert naar de hoogste klasse van de autosport.

“Het vraagt een heel seizoen om gewend te raken aan de eigenaardigheden van de Pirelli-banden”, aldus de Red Bull-consultant. Het opleidingsprogramma van Red Bull wordt zwaar genoemd, maar volgens Marko is deze succesvol.

“We zijn tevreden en trots”, zegt de 76-jarige. “En we zijn ongelofelijk gekopieerd. Maar geen van de andere programma’s zijn dicht in de buurt gekomen van wat wij bereikt hebben.” Overigens sluit Marko een wissel van F1-coureurs in 2020 niet uit: “Alles is mogelijk, maar ik hoop het niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS