Formule 1

Helmut Marko ontkent overtreding budgetplafond: "Raar dat dit openbaar is gemaakt"

Uitgegeven door Bart • 30 september 2022 18:07 • Print artikel

De top van Red Bull is ontstemd over berichtgeving dat het team in 2021 het budgetplafond overtreden zou hebben. In navolging van Christian Horner zegt ook Helmut Marko dat Red Bull binnen de lijntjes heeft gekleurd. De Oostenrijker zegt dat het proces nog bezig is en dat hij niet blij is dat informatie op straat is komen te liggen.

Helmut Marko


Marko reageerde vrijdag in Singapore voor de camera van Sky Sports F1. "Het proces is nog niet afgerond en bepaalde zaken moeten nog opgehelderd worden. We maken ons op dit moment nog geen zorgen. Ik was wel verrast dat dit openbaar gemaakt is. Mensen van de FIA zitten bij onze accountants en zij discussiėren over bepaalde functies en welke personen waar werken. We moeten duidelijk onderscheid maken tussen Red Bull Advanced Technologies, Red Bull Technology en Red Bull Powertrains."

"Zoals wij er tegenaan kijken hebben we het budgetplafond niet overschreden", vervolgt Marko. "Maar de gesprekken lopen nog. De FIA zegt niet te weten hoe die informatie naar buiten is gekomen, maar ik vind het raar dat dat wel gebeurd is. Dit is schadelijk voor onze reputatie."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS