Formule 1

Helmut Marko ontkent geruchten rond Mick Schumacher: "We hebben niet eens contact met hem"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 september 2018 18:29 • Print artikel

Aston Martin Red Bull Racing adviseur Helmut Marko weerspreekt de geruchten dat Mick Schumacher in zicht is als een mogelijke coureur bij het team van Toro Rosso voor het Formule 1-seizoen van 2019. Mick, de zoon van de legendarische zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher doet goede zaken in het Formula 3 European Championship. Op dit moment staat de jonge Duitser slechts drie punten achter de leider in het kampioenschap Dan Tictum.

Formule 3 Mick Schumacher


Door zijn zeer goede vorm zou volgens Motorsport Italy de coureur zich in de kijker van Toro Rosso gereden hebben voor 2019. Het jonge talent moet in de top drie finishen van het F3-kampioenschap om genoeg punten te halen voor zijn superlicentie. Deze licentie is nodig om te mogen rijden in de Formule 1. Maar Helmut Marko zei dat hij niet eens op het verlanglijstje van het team staat. "Hij staat niet op onze lijst", zei de Oostenrijker tegen Auto Bild. "We hebben niet eens contact met hem."

Bij het team uit Faenza zouden zomaar twee stoeltjes vrij kunnen komen aanstaand seizoen. Pierre Gasly verhuist naar Red Bull. Brendon Hartley is te verstaan gegeven dat hij zijn prestaties moet verbeteren om zijn zitje te behouden. De geruchten om Daniil Kvyat terug laten komen, worden alsmaar sterker. De Rus is al tweemaal de deur gewezen door Red Bull maar zou zomaar terug kunnen keren. Ook wordt de naam Stoffel Vandoorne gefluisterd, die zijn zitje moet afstaan bij McLaren.

Voor wat betreft de jonge Schumacher. Die lijkt zich eerst nog wat meer op moeten te werken in de junior-klassen voordat hij de overstap maakt, en dan wie weet? Krijgen we toch weer een Schumacher op de Formule 1-grid.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS