Formule 1

Helmut Marko: "Nico Hulkenberg benaderde ons voor stoeltje naast Max Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 15:25 • Print artikel

Nico Hulkenberg heeft vorig jaar verwoede pogingen gedaan om in de Formule 1 actief te blijven. De bij Renault weggestuurde Duitser gooide een balletje op bij Red Bull om tweede coureur achter Max Verstappen te worden, zo wordt door topman Helmut Marko bevestigd. "Het initiatief kwam van Hulkenberg zelf", zegt Marko in gesprek met Motorsport Total.

Nico Hulkenberg


De uitkomst van alle onderhandeling is dat Hulkenberg na 10 jaar geen stoeltje in de Formule 1 meer heeft. Esteban Ocon neemt zijn plaats bij Renault overgenomen en Red Bull koos voor een langer verblijf van Alex Albon. "Op dat moment wisten we nog niet hoe alles zou verlopen met Albon", zegt Marko. "We lieten het open. Op het moment dat we voor Albon hebben gekozen, bleek dat er voor Hulkenberg geen plaats meer was."

Ook de traditie om coureurs vanuit het junior-programma door te laten stromen, zorgde ervoor dat Red Bull niet voor Hulkenberg koos. "Anders zouden we bepaalde beloftes breken. We hebben altijd coureurs uit de opleiding gekozen. Dat geeft de jonge coureurs ook de garantie dat ze kansen krijgen als ze voor ons programma kiezen. De kans voor hen om bij ons de Formule 1 te halen blijven op deze manier erg hoog. Ik wil niet zeggen dat er nooit een coureur van buitenaf aangetrokken zal worden, maar dan moet die coureur wel significant beter zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS