Formule 1

Helmut Marko is sceptisch, maar schrijft het niet helemaal af: "We moeten weten hoeveel PK's we eruit kunnen halen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2020 18:06 • Print artikel

Dr. Helmut Marko, de scout van Max Verstappen, schrijft de mogelijkheid dat de Formule 1 vanaf 2025 aangedreven worden door tweetaktmotoren niet af. Recent sprak Pat Symonds, de technisch directeur van Liberty Media, tijdens een congres over de toekomst van een tweetaktmotor. Volgens de Brit zijn de motoren veel efficiënter, leveren een fantastisch geluid en de vele problemen met de oude tweetakt spelen tegenwoordig niet meer. Volgens Symonds kunnen de motoren ook op ‘groene’ synthetische brandstof rijden, waardoor het een compromis is voor waterstof en het opvangen van koolstof.

Helmut Marko F1 Red Bull

“Ik denk zeker dat de interne verbrandingsmotor een toekomst heeft, die veel langer is dan de politici zich nu realiseren. De politici blijven momenteel hangen bij elektrische voertuigen”, zei de technisch directeur daarover tijdens het congres. Het lijkt er op dat Symonds met zijn uitspraken de Formule 1 verrast heeft.

“Op dit moment lijkt het op een speech tijdens carnaval”, reageerde Dr. Helmut Marko van Red Bull, toen hem door Auto Bild gevraagd werd naar een reactie op de uitspraken. “Maar ik ga er serieus naar informeren bij mijn engineers. We moeten weten hoeveel paardenkrachten we eruit kunnen halen, hoe efficiënt ze werkelijk zijn en dat ze ècht werken met alternatieve brandstoffen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS