Formule 1

Helmut Marko houdt Ferrari in de gaten: "Anders denkt iedereen dat ze valsspelen"

Uitgegeven door Bart • 16 november 2019 16:05 • Print artikel

Na de race in Amerika werd er haast meer gesproken over het 'valsspelen' van Ferrari dan over de wereldtitel van Lewis Hamilton. De Italiaanse grootmacht viel zwaar tegen en Max Verstappen zei voor de camera van Ziggo Sport dat dat kwam omdat ze gestopt waren met valsspelen. De Red Bull-coureur doelde daarmee op de nieuwe, verduidelijkte richtlijn over de brandstoftoevoer. In Brazilië zijn daarom alle ogen op de rode bolides gericht om te zien of de race in Austin een eenmalige mispeer was of dat Verstappen gelijk had. Helmut Marko houdt het in de gaten. De scout van Max Verstappen volgt Ferrari op de voet.

Charles Leclerc Ferrari


"Als ik Ferrari was, zou ik al het mogelijk doen om iedereen op het rechte stuk voor te blijven", zegt Helmut Marko tegen het Duitse Auto, Motor und Sport. "Anders gelooft iedereen dat ze valsspelen. Daarom is het interessant om te zien wat er zaterdag gaat gebeuren."

Tijdens de tweede vrije training reed Ferrari sterk en noteerden Sebastian Vettel en Charles Leclerc de snelste tijden. Vooral de snelheid op het rechte stuk was veel hoger dan de andere topteams Red Bull en Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS