Formule 1

Helmut Marko geeft Daniel Ricciardo de schuld voor 'teleurstellende' kwalificatie van Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2019 08:38 • Print artikel

MONACO - Helmut Marko zegt dat Red Bull het gevoel had dat ze tijdens de Grand Prix van Monaco de eerste plaats heeft gemist omdat Max Verstappen achter voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo bleef steken. De Nederlander zette aanvankelijk een ronderecord neer tijdens de kwalificatie, maar uiteindelijk bleek het tempo van Mercedes te hoog te liggen omdat Lewis Hamilton in zijn laatste ronde van Q3 de pole opeiste.

Helmut Marko Red Bull Racing Monaco


Ondanks het feit dat de kwalificatiesessie verliep zoals verwacht wat betreft wie de drie voorste posities zou innemen, is Helmut Marko van mening dat de voormalige teamgenoot van Verstappen er verantwoordelijk voor was dat Verstappen de Mercedes niet van poleposition heeft kunnen houden. "Max zat vast achter Daniel Ricciardo in zijn out-lap en kon daardoor niet snel genoeg rijden en de temperatuur in zijn banden krijgen", zei Marko tegen ORF.

"Als gevolg daarvan verloor hij drie tienden in de eerste sector. We verwachtten dat een plaats op de eerste rij mogelijk zou zijn, we hadden de tijd van Valtteri Bottas kunnen evenaren. Inhalen is hier onmogelijk, tenzij er iets geks gebeurt, want de Mercedes kan alles blokkeren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS