Formule 1

Helmut Marko eist meer geduld van Max Verstappen: "Anders kun je geen wereldkampioen worden"

Uitgegeven door Bart • 11 maart 2019 06:08 • Print artikel

Vorig seizoen kende Max Verstappen een druistig begin van het seizoen. De Red Bull-coureur had meerdere aanrijdingen op de baan en crashte in de derde vrije training in Monaco. Daarna kwam het kantelpunt en haalde de Limburger het ene podium na het andere binnen. Voor 2019 is Verstappen dan ook een kanshebber voor de wereldtitel mocht de Honda-motor aan de verwachtingen voldoen. Red Bull-topman Helmut Marko eist van zijn topcoureur dat hij meer geduld betracht.

Max Verstappen


Verstappen won de races in Oostenrijk en Mexico en in de tweede seizoenshelft haalde alleen wereldkampioen Lewis Hamilton meer punten. "Max heeft al een grote positieve stap gezet door enthousiast en geconcentreerd te testen", zegt Marko tegen Sky Sports. "Eerder vond hij dat maar saai, hij zag het als een verplicht nummertje. Nu weet hij dat het erg belangrijk is om zijn engineers van input te voorzien om de auto te ontwikkelen."

"We hebben aardig wat discussie gehad en geduld is zeker ťťn ding dat hij in 2019 zal moeten laten zien. Max begrijpt nu ook dat als hij niet kan winnen het heel belangrijk is om punten te scoren en races uit te rijden. Anders kun je geen kampioen worden. Hij is nu meer volwassen, maar ook nog steeds erg jong. Tijdens de tests was hij niet altijd even tevreden over de boordradio, maar zowel Max als het team gaan met veel zelfvertrouwen het seizoen in."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS