Formule 1

Helmut Marko deelt sneert uit naar Mercedes: "In mijn ogen is dat niet juist! Gedrag Lewis Hamilton heeft geleid tot..."

Uitgegeven door Bart • 3 maart 2022 05:06

Helmut Marko denkt dat het doen en laten van Lewis Hamilton heeft geleid tot het wegsturen van Michael Masi als raceleider in de Formule 1. Na de geruchtmakende laatste Grand Prix van 2021 waren ze bij Mercedes furieus over de gang van zaken. Tijdens de laatste ronde, waarin Max Verstappen de wereldtitel pakte, reageerde teambaas Toto Wolff en Hamilton al met felle bewoordingen over het onrecht dat hen zou zijn aangedaan.

Helmut Marko Max Verstappen


Na de race liet Hamilton lange tijd niks van zich horen. Op social media bleef het stil en dat heeft volgens Red Bull-topman Helmut Marko de druk opgevoerd. Zeker op de nieuwe FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. "Hamilton wilde zijn ongenoegen laten blijken en heeft dat gedaan door te zwijgen", aldus Marko bij het Duitse RTL.

"Er waren duidelijke aanwijzigingen dat Hamilton niet zou gaan stoppen, maar daar werd wel volop over gespeculeerd", vervolgt Marko. "Als Hamilton zou stoppen, had Mercedes zich wel gemeld op de rijdersmarkt. Maar dat was niet het geval. Ze hebben bij niemand geïnformeerd. De stilte van Hamilton was veelzeggend en zijn gedrag heeft mede geleid tot het wegsturen van Michael Masi. In mijn ogen is dat niet juist."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS