Formule 1

Helmut Marko: “Als je niet goed presteert, dan word je op de bank gezet”

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 december 2018 01:14 • Print artikel

Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zal volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko nog wat extra discipline nodig hebben om het te maken bij de Oostenrijkse renstal. Marko is van mening dat Red Bull de Fransman zal moeten helpen om dit te krijgen.

Pierre Gasly Red Bull

Gasly maakt het komende seizoen de overstap naar Red Bull Racing, nadat hij anderhalf jaar voor zusterteam Toro Rosso heeft gereden. De Fransman vervangt Daniel Ricciardo en wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Gasly reed in totaal 26 races voor Toro Rosso, meer dan Vettel (25), Verstappen (23), en Kvyat (19), voordat zij de overstap maakten naar het seniorenteam.

Marko denkt dat Gasly de snelheid heeft om het goed te doen bij Red Bull, maar tegelijkertijd zal hij moeten blijven presteren, want ‘zo gaat het in de Formule 1’. “Het is net als bij voetbal. Als je niet goed presteert, dan word je op de bank gezet. Bij Red Bull zal dit niet veel anders zijn. Het team en hijzelf zullen ervoor moeten zorgen dat er nog een klein beetje extra discipline bij hem binnenkomt. Een verschil is wel dat hij veel support zal krijgen van het team en ik ben dan ook vol vertrouwen dat hij het zal redden bij ons.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS