Formule 1

Helmut Marko al vanaf het begin overdonderd door Max Verstappen: "Nog steeds ver boven het gemiddelde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2020 06:07 • Print artikel

Max Verstappen kwam als een komeet de Formule 1 binnen. Zijn intrede in de hoogste klasse van de autosport zorgde ervoor dat het hele superlicentie systeem op zijn kop ging. Zo moet een coureur nu minimaal achttien jaar zijn om deze licentie te krijgen. Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko haalt zijn eerste ontmoeting met de Limburger op.

Max Verstappen


“Hij was op dat moment ongeveer 15 jaar oud”, zegt Marko tegen het Engelse Autosport over zijn eerste ontmoeting met de Nederlander. “Ik praat normaal ongeveer 20 minuten om een plaatje van een persoonlijkheid te krijgen, maar met Max zat ik wel anderhalf uur. Een jong lichaam met een hoofd dat zeker drie tot vijf jaar verder was."

"Nu is zijn ontwikkeling langzaam wat afgevlakt en zijn leeftijd en volwassenheid samen gekomen. En het is nog steeds ver boven het gemiddelde. Als iemand 15 jaar oud is en slechts 1 jaar ervaring heeft in een formule categorie, dan is dat een grote stap en best een groot risico. Maar ik zag wat een volwassenheid hij had en hoeveel hij geleerd had in zijn tijd in de karting en de toewijding die hij heeft voor het racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS