Formule 1

Heftige reactie van Charles Leclerc op Verstappen's bewering dat Ferrari vals speelt: "Hij heeft er geen idee van..."

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2019 11:23 • Print artikel

AUSTIN - Charles Leclerc heeft naar Max Verstappen uitgehaald vanwege diens beschuldiging dat Ferrari de motorregels van de Formule 1 heeft omzeild. Verstappen vertelde de Nederlandse tv-zender Ziggo Sport na de Grand Prix van de Verenigde Staten dat de matige prestaties van Ferrari in Austin konden worden verklaard door een technische richtlijn die een slimme manier verbood om de brandstofstroom te vergroten. Gevraagd naar het slechte tempo van Ferrari in vergelijking met recente races, zei Verstappen: "Dat is wat er gebeurt als je stopt met in de maling nemen. Maar ja, ze hebben het goed bestudeerd. Dus nu moeten we het natuurlijk goed in de gaten houden."

Ferrari GP USA 2019

"Hij heeft er geen idee van"
Later herhaalde Verstappen zijn beweringen en zei dat hij niet verbaasd was dat Ferrari geen tempo had in Amerika, nadat de FIA de technische richtlijn had uitgegeven. "Daarover ben ik helemaal niet verrast", voegde hij eraan toe, aldus Autosport.com. "Na wat er uitkwam. Dat verklaart alles." Maar de opmerkingen van Verstappen zijn sterk bekritiseerd door Leclerc en het Ferrari-team, dat benadrukte dat het de manier waarop het zijn motor voedt niet heeft gewijzigd. "Ik denk dat het een grap is om helemaal eerlijk te zijn", zei Leclerc over de opmerkingen van Verstappen. "Hij heeft er geen idee van. Hij zit niet in ons team. We weten precies wat we doen. Ik weet niet waarom hij zo praat. Hij weet niets over ons."

Om opheldering gevraagd
Vůůr de Mexicaanse GP van vorige week, had Red Bull de FIA schriftelijk om opheldering gevraagd over het filteren van de brandstofstroommeter en te horen gekregen dat drie scenario's die het had geschetst, niet legaal zouden zijn. De brandstofstroom in F1-auto's wordt bewaakt door een enkele FIA-sensor en de regels verbieden elk apparaat, systeem of procedure dat is ontworpen om de doorstroom te vergroten of om brandstof op te slaan en te recyclen na het meetpunt. De vraag van Red Bull kwam te midden van speculaties over de motorprestaties van Ferrari dit seizoen, waarbij rivalen probeerden uit te vinden hoe Ferrari in staat was om ineens een dergelijk voordeel te ontwikkelen, vooral in de kwalificatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS