Formule 1

Heeft Liberty Media de Formule 1 al weer in de verkoop? "Ze hebben noch de ervaring, noch het vermogen om het proces..."

Uitgegeven door Peter Vader • 10 februari 2019 16:04 • Print artikel

De Formule 1 heeft een paar veranderingen ondergaan sinds Liberty Media de sport kocht, maar het waren niet de ingrijpende veranderingen die we allemaal verwachtten. 2021 zal waarschijnlijk het bepalende jaar in hun bestaan als eigenaar van de Formule 1 zijn, met een budget-plafond en reglementswijzigingen als het om de auto's gaat. De achterliggende reden hiervoor is om de competitie en onderlinge strijd te vergroten. Er gaan echter geruchten dat Liberty Media de sport al weer wil verkopen, slechts een paar jaar na hun aankoop.

Chase Carey F1 Liberty Media

Hoewel ze hebben gezegd dat deze berichten niet waar zijn, blijven de geruchten hardnekkig circuleren. Igor Yermilin, president van de Russisch motorsportfederatie, zegt dat Liberty moeite zou hebben om de sport met winst te verkopen. Hij vertelde aan het Russische Sportbox: "Het huidige management wilde eerst de formule verbeteren, maar het bleek in de praktijk een stuk moeilijker te zijn dan gedacht. Ze hebben noch de ervaring, noch het vermogen om het proces tot in de puntjes te beheersen, zoals Bernie Ecclestone dat deed. En alle onzekerheden die in een dergelijke situatie ontstaan, genereren de geruchten. Het is heel moeilijk om een koper te vinden die bereid is om het bedrag dat de Amerikanen nodig hebben, na alles wat ze hebben uitgegeven, te besteden. Ze zouden het duurder moeten verkopen dan dat ze het kochten, maar er is bijna niemand die bereid is om dat te doen.Ē

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS