Formule 1

Heeft Charles Leclerc het te makkelijk? "Hij ontwikkelt zich sneller dan Max Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2020 09:07 • Print artikel

Charles Leclerc bevestigde vorig jaar zijn talent door in zijn eerste jaar bij Ferrari zeven poles en twee overwinningen te behalen. In de WK-stand eindigde hij net achter Max Verstappen en bleef hij zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel 24 punten voor. Dat voedt de verwachtingen voor de komende jaren, ook bij voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa. De Braziliaan vergelijkt het eerste jaar van de Monegask met zijn seizoen bij Ferrari tegen Fernando Alonso.

Charles Leclerc Max Verstappen


"Ik denk dat het voor mij moeilijker was tegen Alonso dan voor Leclerc tegen Vettel", zegt Massa in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Fernando zette je continu onder druk. Daar was hij sterk in. Hij liet je niet alleen en alleen Hamilton heeft hem ooit achter zich weten te houden."

"Leclerc is een natuurtalent", vervolgt Massa. "Hij leert nieuwe circuits snel en heeft een geweldig race-instinct. Daarnaast is hij slim en denkt hij na over de auto voordat hij dingen gaat veranderen. Daardoor maakt hij minder fouten. Vorig jaar heeft Leclerc veel progressie gemaakt, zeker als je dat vergelijkt met Verstappen die in eerdere seizoenen meer fouten maakte. Leclerc heeft zich veel sneller ontwikkeld."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS