Formule 1

Harde woorden van Bernie Ecclestone over chaos bij Ferrari: "Het heeft Vettel de titel gekost"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 18:12 • Print artikel

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone kijkt terug op de strijd voor het kampioenschap in 2018. De Brit is tot de conclusie gekomen dat Lewis Hamilton verdiend kampioen is geworden, maar dat Sebastian Vettel de titel ook had kunnen winnen als Ferrari hem meer gesteund had.

Bernie Ecclestone

Hamiton en Vettel gingen lang gelijk op, maar vanaf de GP van Italië ging het snel bergafwaarts met de Duitser, waardoor de Brit fluitend richting zijn vijfde wereldtitel ging. Volgens Ecclestone komt dit niet alleen door de kwaliteiten van de Brit, maar vooral door het mismanagement van Ferrari. “Lewis Hamilton is de verdiende kampioen en Vettel is onverdiend tweede geworden”, liet Ecclestone weten aan het Duitse AutoBild.

Ecclestone doelt er niet op dat Vettel hoger is geëindigd dan verdiend, maar eerder lager: “Lewis was geweldig dit jaar en hij kreeg de volle steun van het team. Hetzelfde geldt niet voor Vettel. Sinds de dood van Sergio Marchionne miste het team een sterke hand die de touwtje stevig vast had. Er was meer chaos dan structuur binnen het team. Voor de buitenwereld leek het net of Ferrari Räikkönen eerder steunde dan Vettel, terwijl Vettel midden in de strijd om het kampioenschap zat. In mijn ogen is Vettel niet de schuldige, maar het slachtoffer. Als Vettel dezelfde steun had gekregen als Hamilton, dan denk ik dat hij kampioen was geworden. Een team moet zijn ster sterker maken, niet verzwakken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS