Formule 1

Hamilton zou hebben gecontroleerd of Verstappen in orde was op Monza

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2021 15:03 • Print artikel

Lewis Hamilton zei dat hij niet had verwacht dat Max Verstappen zou controleren of hij in orde was na hun crash op Monza, maar dat hij dat wel zou hebben gedaan. De hoofdrolspelers in de titelstrijd botsten bij de openingschicane van Monza nadat slechte pitstops voor beiden hen op de baan bij elkaar hadden gebracht.

Max Verstappen en Lewis Hamilton crashen in Monza 2021


Verstappens Red Bull ging uiteindelijk over Hamiltons Mercedes heen en landde bovenop de zevenvoudig wereldkampioen in het grind. Hamilton zei dat hij geen sterke gevoelens heeft over het ongeluk, en inderdaad niet verwacht had dat Verstappen zou komen kijken of hij oké was.

Hamilton zei dat dat gewoon een geval van leeftijd was, omdat hij als de oudere coureur wel even Verstappen zou hebben gecheckt. "We hadden die crash en natuurlijk voelde ik dat", zei hij tegen Channel 4. "Heb je weleens naar Cool Runnings gekeken? Op het einde crashen ze de bobslee, ze stappen uit en zeggen dat ze de race moeten uitrijden, dat is mijn mentaliteit."

"De auto ligt bovenop me, hoe kan ik terug in de race komen? En dus verwachtte ik niet dat hij zou controleren of ik oké was. Ik zou zeker gekeken hebben bij wie het ook was op wie ik beland was, maar ik ben ouder."

Hamilton zei dat hij altijd probeert om respectvol en verstandig tegen Verstappen te racen, vooral omdat dit zijn verantwoordelijkheid is voor het Mercedes-team, maar op geen enkel moment zal hij terugdeinzen op de baan. "Ik probeer altijd verstandig te zijn, want aan het eind van de dag heb ik 2000 mensen die op me rekenen om verstandig te zijn, om de auto heelhuids thuis te brengen en het gaat niet om mij, het gaat erom dat we allemaal het kampioenschap winnen."

Hamilton jaagt op het achtste wereldkampioenschap dat hem statistisch de beste zou maken die de Formule 1 ooit heeft gezien. Terugkijkend op zijn eerste titel in 2008 met McLaren, zei Hamilton dat hij nu 'iets anders denkt' over zijn motieven om achtvoudig wereldkampioen te worden.

Hamilton is er niet langer op uit om het ongelijk van anderen te bewijzen, maar probeert nu zijn succes en platform te gebruiken om het leven van anderen te verbeteren. "Het is anders en het is onontgonnen terrein, er is iets anders dat ik ben aangewakkerd iets anders dan toen ik ging voor mijn eerste titel toen ik 22 jaar oud was", zei hij.

"Toen ik 22 jaar oud was, ging het om mij en mijn familie en het ging alleen om ons, het ging erom dat we iets bereikten waarvan ons was verteld dat we het niet zouden kunnen doen.

"Je hebt het afgelopen jaar gezien dat ik eraan werk om de sport meer divers te maken. Dat is een nevenfocus, te beginnen Mission 44 in mijn nieuwe contract. Door tegen Mercedes te zeggen 'ik wil iets veel groters doen dan wereldkampioenschappen winnen'. Ik wil met jullie wereldkampioenschappen winnen, maar tegelijkertijd wil ik jongeren met een andere achtergrond helpen om in de sport te stappen."

"Dat is een echt grote focus voor mij en de respons is positief. En het zien van de vooruitgang die we beginnen te boeken, voedt me. Ik denk dat het belangrijk is om inspiratie te halen uit verschillende dingen en mensen helpen is daar een groot onderdeel van."

Op de vraag of zijn buitenschoolse activiteiten nu belangrijker zijn dan de Formule 1, antwoordde Hamilton: "Ik denk op de lange termijn ja, absoluut."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS