Formule 1

Hamilton zet zijn vraagtekens bij de twee crashes veroorzaakt door Ferrari: "Is er sprake van een tactiek?"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2018 08:35 • Print artikel

De wereldkampioen in de Formule 1, Lewis Hamilton, zet zijn vraagtekens bij de 'tactiek' van Ferrari, na zijn botsing in de eerste ronde met Kimi Räikkönen waardoor de hoop van de Brit op een vijfde thuisoverwinning op rij, in rook opging.

Hamiltonpolepositionsilverstone

Mercedes-teambaas Toto Wolff vroeg zich ook af of het incident, dat Hamilton in een spin dwong en hem achteraan het veld deed belanden, waarna hij zich terugvocht naar de tweede plaats op de finishlijn op zondag, opzettelijk was of gewoon een teken was van incompetentie.

Ferrari's Grand Prix winnaar en kampioenschapsleider Sebastian Vettel, verwierp de suggestie en anderen sprongen ook voor Ferrari in de bres. "Interessante tactieken, zou ik zeggen, van hun kant, maar we zullen doen wat we kunnen om hen tegengas te geven en ons te verbeteren in de volgende race", zei een sombere en timide Hamilton onmiddellijk na afloop van de race tegen SBS News.

Toen hij later door verslaggevers werd gevraagd naar deze opmerking en of hij vermoedde dat het incident opzettelijk was geweest, doofde Hamilton alleen de vlammen: "Ik zou alleen zeggen dat er nu twee races zijn geweest waarin de Ferrari's één van de Mercedessen hebben uitgeschakeld. En een straf van vijf seconden en een penalty van tien seconden lijken ze niet te voelen ...", aarzelde hij. "Het zijn veel punten die Valtteri (Bottas) en ik uiteindelijk verloren hebben vanwege die twee scenario's", aldus een teleurgestelde Lewis Hamilton.

"Ik kon niet achter me kijken, maar we moeten gewoon hard werken om onszelf beter te positioneren, zodat we niet weer worden blootgesteld aan de willekeur van de rode auto's, want wie weet wanneer dit weer zal gebeuren", voegde hij eraan toe. Hamilton, die de tijd nam om de menigte toe te spreken en uitgeput leek vanwege zijn inspanningen, zei later dat hij zich geen zorgen maakte over en geen probleem had met Raikkonen.

Vettel en Bottas botsten aan het begin van de Franse Grand Prix van vorige maand tegen elkaar op, wat beide coureurs terugwierp naar een plaats achterin het veld. De Ferrari-coureur, die nu acht punten voorsprong heeft op Hamilton, eindigde op die dag als vijfde, Bottas als zevende terwijl Hamilton won.

"Ik vind het nogal dom om te denken dat alles wat er gebeurde opzettelijk was, ik zou het niet kunnen verkroppen, om precies te zijn, om iemand op deze wijze uit te schakelen", vertelde Vettel aan verslaggevers op Silverstone. "In Frankrijk verloor ik mijn vleugel, dus daarna was mijn race verpest. Dit incident zag ik alleen kort op de monitor, ik geloof niet dat er sprake was van opzet en ik vind het een beetje overbodig om daar zelfs op in te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS