Formule 1

Hamilton wil dicht bij record van Schumacher komen: "Hij is de beste aller tijden'

Uitgegeven door Stefan Kerk • 4 november 2018 17:35 • Print artikel

Lewis Hamilton werd vorige week in Mexico voor de vijfde keer in zijn carrière gekroond tot wereldkampioen. De Brit, die nu hetzelfde aantal wereldtitels heeft als Juan Manuel Fangio, is nog niet bezig met de records van zevenvoudig kampioen Michael Schumacher, maar wil op zijn minst wel in de buurt komen van die getallen.

Hamilton Schumacher

Hamilton staat nu op 71 overwinningen en 131 podiumplaatsen, Schumacher kwam tot 91 overwinningen en 152 podiumplaatsen. Hamilton is trots op wat hij al bereikt heeft: “Ik heb nooit iets voor lief genomen en ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt in mijn F1-tijd. Als ik mijn prestaties vergelijk met die van Schumacher, dan zie ik dat er toch nog wel een gat is. Ik hoop wel om in de buurt te komen van zijn records.”

Hamilton heeft Schumacher altijd als een genie beschouwd, gezien het feit dat de Duitser Ferrari klaarstoomde voor vijf titels op rij tussen 2000 en 2004. Hamilton: “Ik zou mezelf nooit als de beste ooit kunnen zien, maar ben vereerd om in hetzelfde rijtje te kunnen staan als Schumacher en Fangio. Voor mij is Schumacher nog steeds de grootste aller tijden. Hij heeft zo veel gewonnen in zijn carrière. Fangio is de grootvader van de sport en dat zal hij voor de coureurs altijd blijven. In zijn tijd was de sport nog extreem gevaarlijk, ik heb enorm veel respect voor hem.”

Als Hamilton besluit te stoppen met racen, zal zijn naam voor altijd in alle geschiedenisboeken staan, een idee dat bij de Brit een lach op zijn gezicht tovert: “Ik rij nog steeds met hetzelfde vuur in me als dat ik een jaar of acht geleden had.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS