Formule 1

Hamilton waarschuwt en zal de volgende keer er samen afgaan: "Als titel al binnen was, had ik crash niet ontweken"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2019 19:28 • Print artikel

Charles Leclerc reed in zijn jacht op de overwinning in Monza op het randje van het toelaatbare. De Ferrari-coureur dwong Lewis Hamilton wijd in de Variante della Roggia, de tweede chicane op het Italiaanse circuit. De Brit koos eieren voor zijn geld en nam de vluchtroute om na de chicane weer de baan op te komen. De Mercedes-coureur was totaal niet te spreken over de move van de jonge Monegask.

Leclerc Hamilton


"Als de wereldtitel al binnen was geweest, had ik een aanrijding niet ontweken, dan waren we er samen afgegaan", zegt Hamilton in gesprek met Motorsport.com. Kort na de race noemde de regerend wereldkampioen de actie gevaarlijk, maar toen alles een beetje bedaard was, zei hij dat het geen gebrek aan respect was van Leclerc. "We hebben geen problemen, we waren in een gevecht. Na afloop heb ik hem ook direct gefeliciteerd."

Hamilton is onder de indruk van de rijstijl van Leclerc. "Ik respecteer hem, dit was de eerste keer dat we een wheel-to-wheel gevecht hadden. Je moet altijd afwachten hoe een nieuwe coureur met bepaalde situaties omgaat. Nu weet ik hoe hij rijdt, misschien pak ik het de volgende keer wel anders aan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS