Formule 1

Hamilton vuurt waarschuwingsschot af richting Leclerc en Gasly: ‘Zij hebben vuur, ik heb ervaring’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 17:39 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft laten weten dat er niets beter is dan het winnen van een kampioenschap en dat Charles Leclerc en Pierre Gasly een flinke uitdaging kunnen verwachten. De Brit krijgt met de twee talenten twee nieuwe rivalen, maar is niet van plan om het kampioenschap aan één van beide te verliezen.

F1

Hamilton is klaar voor de nieuwe gezichten in de strijd om de titel, maar denkt dat Sebastian Vettel en Max Verstappen nog een duidelijk voordeel hebben tegenover hun toekomstige teamgenoten: “Ik verwelkom natuurlijk de concurrentie. Ik zie delen van mezelf in hun: Toen ik net zo oud was als hen, had ik hetzelfde vuur in me. Ik denk dat, nu ik ouder ben, het niet meer hetzelfde is.”

Toch denkt Hamilton dat hij ook nog genoeg passie heeft en die passie, gecombineerd met ervaring, zou de Brit een voordeel geven: “Die jongens beginnen het komende seizoen hongerig en ik ook, maar ik kom met jaren ervaring en dat is in mijn ogen onvervangbaar. Ik hoop dat die ervaring volgend jaar ook echt voor een verschil kan zorgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS