Formule 1

Hamilton verandert aanpak niet voor laatste twee Grands Prix: "Ben nog steeds in de zone"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 19:16 • Print artikel

SAO PAULO - Lewis Hamilton gaat tijdens de laatste twee Grands Prix van het seizoen voluit racen, ondanks het feit dat hij twee weken geleden de titel in Mexico pakte. Een negende-plaats-finish was genoeg om in Mexico-Stad de titel te pakken nadat de coureur van Mercedes in de eerste ronde een aanvaring had gehad met titelrivaal Sebastian Vettel. De laatste keer dat Hamilton de titel won met nog resterende wedstrijden, in 2015, slaagde hij er niet in daarna nog een race te winnen. Niettemin stelde hij dat dat dit jaar niet het geval zal zijn.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Brazilië


"Ik denk dat twee jaar geleden de focus aan het eind van het seizoen niet hetzelfde was als nu", zei hij. "Ik kijk over het algemeen niet graag terug op zaken en wat is gebeurd is gebeurd. Maar ik wil niet weer in die positie komen, dus ik ben van plan om de druk precies zo te houden als die was."

"Ik denk dat Red Bull echt een stuk sterker is geworden, met Max (Verstappen, red.) die de laatste race heeft gewonnen. Voor Ferrari is dit een circuit dat echt bij hen past. Ik kan nog steeds twee wedstrijden winnen. Dat ik nog steeds niet echt besef dat ik dit jaar voor de vierde keer kampioen ben geworden, heeft er, denk ik, mee te maken dat ik heb geprobeerd om in de 'zone' te blijven. Ik bevindt me nog steeds in dezelfde mentale setting als voor de titel en met nog twee races te gaan. Het lijkt me een beter moment dan ooit om nog meer druk uit te oefenen omdat ik dat kan."

Na een week met familie en vrienden zijn titel te hebben gevierd, stond Hamilton maandag centraal in een media-onderzoek naar zijn belastinggedrag. In een verklaring die die dag door zijn vertegenwoordigers werd vrijgegeven, stond dat 'alles legaal is' en die kwestie 'in de handen is van zijn advocaten'. Op donderdag zei Hamilton dat hij niets aan het verhaal had toe te voegen.

"Ik had maanden geleden niet gedacht dat ik het kampioenschap nu al zou hebben gewonnen, dus ik ben na mijn week vakantie met familie en vrienden teruggekomen met een enorme hoeveelheid positiviteit. Ik heb natuurlijk over de belastingkwestie gehoord en mijn team van adviseurs heeft een verklaring uitgebracht. Ik heb daar niets aan toe te voegen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS