Formule 1

Hamilton snelste, Max Verstappen schiet van de baan, Sauber in de fik na crash + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 juni 2018 11:53 • Print artikel

Lewis Hamilton tekende voor de snelste tijd in de eerste vrije training van de GP van Frankrijk. Op de tyweede plaats volgde zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die net iets te kort kwam. De derde snelste tijd was voor Daniel Ricciardo. De oefensessie op Circuit Paul Ricard die voor bijna alle coureurs onbekend terrein is, verliep voor Max Verstappen in eerste instantie stroef. Tot halverwege de sessie had de Nederlander pas vijf rondes volbracht en verloor zo kostbare tracktime. Zijn teamgenoot deed goede zaken en nam al vrij snel de top van de tijdwaarneming in. Een spannend weekend staat et te wachten voor Esteban Ocon en Pierre Gasly, die hier een thuisrace rijden komende zondag. Verstappen noteerde de zevende tijd , nadat hij lang stilstond vanwege technische mankementen aan zijn RB14.

Formule 1 2018 Max Verstappen


Halverwege VT1 stond Max Verstappen nog steeds in de pitbox. De Limburger had tot dan nog maar 5 rondes gereden. Naar verluid werd het oponthoud veroorzaakt door problemen met een accu. Pas in de laatste dertig minuten kwam hij weer op de baan. Op dat moment ging het voor Esteban Ocon fout en maakte een uitstapje, maar gelukkig zonder noemenswaardige schade en de Fransman kon zijn route alsnog vervolgen. De slotfase van de training verliep rustig. De tijden in de top drie lieten zien dat Mercedes er zin in had met Hamilton in de leidende positie gevolgd door Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo in hun kielzog.

Marcus Ericsson ging in de laatste drie minuten hard van de baan bij bocht elf, Beausset. Daar verloor de coureur de macht over zijn bolide en parkeerde hem in de muur. De klap was hard genoeg om de bolide in vuur en vlam te zetten. De Sauber die zelfs in brand stond na de crash werd zo snel mogelijk geblust. Ericsson verliet de auto in alle rust en ongedeerd.

Uitslag VT1 F1 GP Frankrijk Paul Ricard
Formula 1 Grand Prix France results VT1

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS