Formule 1

Hamilton niet blij met 'pijnlijke' nederlaag: "Ik had 'gemakkelijk' kunnen winnen in plaats van P4"

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2019 17:48 • Print artikel

SINGAPORE - Lewis Hamilton zei dat de nederlaag van Mercedes in de Grand Prix van Singapore 'pijnlijk' was omdat het team het tempo had om gemakkelijk te winnen. Hamilton startte de race vanaf de eerste rij, maar hij eindigde als vierde. Weliswaar een plaats voor Valtteri Bottas in de andere auto van het team. Zijn race kreeg een wending toen hij posities verloor aan Sebastian Vettel en Max Verstappen tijdens de pitstops. Hamilton zei dat zijn team hem eerder had moeten binnenroepen voor zijn pitstop, zodat hij had kunnen profiteren van de 'undercut' door vroeger in de race op vers rubber te rijden.

Mercedes F1 GP Singapore

Undercut
"Ik wist dat we de undercut hadden”, zei Hamilton na afloop. “Ik wist het eigenlijk ook vanmorgen en tijdens de briefing al. Ik had zoiets van ‘laten we het risico maar nemen’. Maar dat deden ze niet! Maar we winnen en verliezen samen, als één team, dus we moeten dit als eenheid accepteren", voegde hij eraan toe. "Het is pijnlijk voor ons omdat we vandaag gemakkelijk hadden kunnen winnen."

Schepje bovenop!
Ferrari heeft nu alle drie de races sinds de zomervakantie gewonnen. Hamilton zei hierover: "Het voelt alsof ze momenteel hongeriger zijn. Dus we moeten er een schepje bovenop doen. We hebben die mogelijkheid, we zijn nog steeds het beste team, we moeten stoppen met 'rondzeulen' van de hele zaak en gewoon gasgeven. We zullen debriefen, we zullen weer bij elkaar kruipen, terug in de 'scrum' en weer gaan vechten bij de volgende race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS