Formule 1

Hamilton naar Ferrari?: "Verlaat ik dit zinkende schip en ga ik nog een keer bij Ferrari aan de slag?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2018 10:48 • Print artikel

Robert Doornbos neemt in zijn column op Ziggo Sport de Formule 1 onder de loep. De voormalig Red Bull-coureur vindt dat Mercedes haar dominantie verliest. Bovendien zou dat Hamilton weleens in de armen van Ferrari kunnen drijven.

Mercedes Lewis Hamilton


"Racewinnaar Vettel had dit resultaat gezien zijn uitgelaten reactie ook niet verwacht, maar er was niks op af te dingen. Ferrari was baas in Montréal en dat was lang geleden. In 2004 hadden ze hier voor het laatst gewonnen. Mercedes lijkt langzaam de dominantie te het verliezen. Logisch ook na vier jaar. Je blijft niet 10 jaar aan de top."

"Misschien dat Hamilton daarom wat langer wacht met het verlengen. Bijna alsof hij denkt: 'Als ik nog wat kan vinden, verlaat ik dit zinkende schip en ga ik nog een keer bij Ferrari aan de slag.' Dat zou wel wat zijn zeg! Vettel en Hamilton bij elkaar. Dat kan bijna niet eigenlijk. Dan heb je niet alleen 9 wereldtitels bij elkaar, maar ook twee enorme ego’s met al het vuurwerk van dien."

"Bottas heeft Hamilton in ieder geval om de oren gereden op Lewis zijn favoriete circuit. Hij had al zes keer gewonnen en laatste drie jaar op pole gestaan. Toch heb ik het idee dat je de vorm van Hamilton een beetje kunt aflezen aan zijn posts op social media de week voor de race. Als hij het druk heeft gehad met Tommy Hilfiger-shows en feestjes kun je voorspellen hoe het weekend gaat zijn. Lijkt alsof er dan een beetje scherpte mist."

"Bottas heeft het smetje over zijn vermeende gebrek aan agressiviteit weggepoetst. In Barcelona was het nog een beetje van ‘na u, na u’, maar in de eerste ronde met Max in Canada zag je dat hij ook van zich kan afbijten. Hij mag heel tevreden zijn over zijn seizoen. Alleen door pech in de eerste races staat hij niet bovenaan. Dit helpt zijn zelfvertrouwen."

"Alleen brandstofmanagement van Bottas liet nog iets te wensen over, want Verstappen was hem in die laatste ronde echt bijna nog voorbij. Maar uiteraard moet vooral zijn team dat in de gaten houden: Met de 100 kg brandstof kun je niet de hele race voluit gaan. Gelukkig verdwijnt die benzine-restrictie volgend jaar. Het is belachelijk dat het bestaat. Het zorgt er nu alleen maar voor dat de coureurs onnodig niet voluit kunnen. Dan krijg je dus rondetijden die 5 seconden langzamer zijn dan in qualifying en dat is doodzonde."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS