Formule 1

Hamilton licht tipje van de sluier over overstap naar Mercedes: "Als je geen risico’s durft te nemen, leef je niet"

Uitgegeven door Johann Petermann • 23 april 2018 18:01 • Print artikel

De afgelopen race in Shanghai was alweer de 100e race van Lewis Hamilton voor de Zilverpijlen. Hamilton werd in 2008 voor de eerste maal in zijn leven wereldkampioen. Hij deed dit in dienst van McLaren. Waarom ging hij dan toch in 2012 naar Mercedes?

Lewis Hamilton

“Ik herinner me dat ik in de zomer van 2012 in Monaco was, aan het zwembad denk ik. Niki (Lauda .red) belde me op en hij zegt: ‘We willen jou!’ We hadden daarvoor nog nooit met elkaar gesproken en hij had volgens mij geen goede indruk van mij, ik weet niet waarom want hij kende me niet echt, we hadden elkaar nog nooit ontmoet of gesproken,” onthulde Hamilton. “Dus ik hoorde allerlei dingen die Niki over mij zei in de media en ik dacht telkens ‘Waarom haat deze man mij?’. Maar toen we begonnen te praten realiseerden we dat we eigenlijk best veel gemeen hadden en we hadden een hele vergelijkbare kijk op racen. Ik dacht toen: “Eigenlijk is het niet zo’n slechte kerel!”, verklaarde de Brit op de website van Mercedes.

“Daarna kwam Ross Brawn naar het huis van mijn moeder, wat best cool was. Daar stond hij dan in onze keuken, de man die toen ik opgroeide tijdens de Grands Prix bij de pitmuur zat en Michael Schumacher begeleidde toen die alles won wat er te winnen viel. En hij kwam nota bene om te vragen of ik Michael kon opvolgen. Ik hield van het idee dat je, zoals Schumacher dat deed bij Ferrari, naar een team gaat dat niet succesvol is, en ze dan laten winnen. Dat zag er toen zo geweldig uit toen Schumacher dat deed. En ik wilde dat ook doen, deel uitmaken van zo’n proces. Ik had al de wereldtitel gehaald met McLaren en ik zag Mercedes als een soort kindje dat nog moet groeien. Mensen zagen het als een groot risico, maar ik neem graag risico, als je geen risico’s durft te nemen, leef je niet,” aldus de viervoudig wereldkampioen.

Babe-box

Xtra

COLUMNS