Formule 1

Had Robert Kubica genoten van het racen in deze 'slechte' Williams? "Hard werken om vier seconden van de pace af te zitten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 18:17 • Print artikel

Williams heeft dit jaar een lastig seizoen. Het Formule 1-team uit Grove rijdt met de jonge honden Sergey Sirotkin en de tweedejaars Lance Stroll. Het team kan tot nu toe geen potten breken en is geen schim van het afgelopen jaar. Het is een schril contrast met de positie waar testcoureur Robert Kubica in het verleden in zat. De Pool reed voor zijn blessure altijd vooraan in het veld mee.

Formule 1 2018 Robert Kubica


“Soms race je niet voor de positie, maar voor je eigen voldoening zodat je weet dat je goed werk hebt geleverd”, zegt Kubica als Motorsport Week hem vraagt of hij zou genieten van het racen met de Williams FW41. “In het verleden heb ik op het podium gestaan, maar was ik toch minder blij dan met races waar ik op P9 finishte. Dat is een onderwerp. Om te genieten moet je de auto hebben die past bij je rijstijl en die je die extra marge geeft om er mee te rijden.”

“Vaak zitten we helaas in een positie waar we op de baan rondgaan met een auto waarmee niet is te rijden. Dat is niet čcht genieten, dat is hard werken. Het is hard werken om vier seconden van de pace af te zitten. Het is harder werken dan vechten voor één tiende seconde en dan het risico neemt om een ronde te vergooien. Je weet dat je dit risico neemt en je je inspant om de situatie in de hand te houden. In onze positie is het vaak zo dat je de auto naar een bepaalde climax toe rijdt. Je realiseert het je eigenlijk niet, totdat het gebeurt en je moet reageren. Dat is dan vaak wel een lastige klus.”

Vandaag kwam Robert Kubica in actie tijdens de In-season F1-test in Barcelona. Kubica reed maar liefst 123 ronden in de Williams. Zijn snelste ronde was een 1:19.253.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS