Formule 1

Had McLaren wel een keuze met de overstap naar Mercedes in 2021?: "Het is net als met een vriendin..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 11:54 • Print artikel

McLaren maakte in 2019 bekend dat ze vanaf 2021 met de Mercedes-krachtbron gaan rijden. Daarmee nem ze afscheid van het partnerschap met Renault. De vraag is of McLaren überhaupt wel een keuze had en over moest stappen.

McLaren snel weer met Mercedes power

“Het is net als met een vriendin, waarbij je het huis verlaat voor een ander. Maar dan terugkomt omdat je nieuwe vriendin nog niet klaar is om te gaan samenwonen”, zegt voormalig McLaren engineer Marc Priestley in zijn nieuwe video. Daarmee tekent de Brit de situatie tussen McLaren en Renault die uit elkaar gaan na het seizoen 2020. Het blijft vreemd dat de twee uit elkaar gaan, omdat de motoren niet wijzigen en Renault dus niet als team, maar zeker als motorenleverancier kan blijven in de Formule 1.

“McLaren had misschien geen optie”, zegt Priestley daarover. “Ik hoop het niet, maar het kan zijn dat Renault aan het einde van 2020 de stekker uit de Formule 1 trekt en dat McLaren voor 2021 helemaal geen keuze had.”

Het kan in 2021 een lastig jaar worden voor het F1-team uit Woking. Inmiddels is besloten dat F1 volgend jaar met het chassis van dit jaar gaat rijden. Dat betekent dat McLaren in een chassis wat voor de Renault is gemaakt, een Mercedes-motor moet gaan plaatsen. Aan de andere kant ziet Priestley ook voordelen. “Met de Mercedes-motor krijgen ze de beste motor in de Formule 1 en dat is eigenlijk goed voor McLaren, om al een jaar te werken met Mercedes”, aldus de Brit. “Eigenlijk zouden ze dat alleen doen met de nieuwe regels, maar nu onder stabiele regels hebben ze al de kans om te kijken en te werken aan de cohesie met de fabrikant.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS