Formule 1

Haas wil bij Ferrari aankloppen bij eventuele schorsing Romain Grosjean: "Fittipaldi heeft nog punten nodig"

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2019 13:12 • Print artikel

Romain Grosjean heeft tien strafpunten op zijn licentie staan en bij nog twee strafpunten wordt de Haas-coureur voor een race geschorst. Met Pietro Fittipaldi heeft het Amerikaanse team een derde coureur in dienst, maar de Braziliaans/Amerikaanse coureur heeft nog niet voldoende punten op zijn superlicentie om in de F1 actief te zijn. Mocht Haas een vervanger nodig hebben, hoopt teambaas Gunther Steiner bij Ferrari aan te kloppen. De Italiaanse renstal levert ook al de motor en de transmissie aan Haas.

Romain Grosjean


Fittipaldi heeft nog geen 40 punten en dus heeft Haas geen reserve oplossing. "Ferrari neemt altijd wel een extra coureur mee naar het circuit", zegt Steiner, doelen op simulatorcoureurs Pascal Wehrlein en Brendon Hartley. "Er zal altijd iemand beschikbaar zijn."

Fittipaldi zal zo snel mogelijk de benodigde punten willen binnenhalen. "Fittipaldi heeft nog punten nodig. Dat is de moeilijkheid voor jongens als hem. Haas bekijkt de mogelijkheden hoe we dat kunnen bereiken. We hebben Pietro fulltime bij het team betrokken. En om punten te halen, moet hij rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS