Formule 1

Haas-teambaas Steiner onder vuur: "Er moet wederzijds respect zijn, als hij te ver is gegaan..""

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2019 14:24

De Grand Prix van Rusland kan nog wel eens een staartje krijgen voor Haas-teambaas Gunther Steiner. De Italiaan was over de boordradio uiterst kritisch over de beslissing van de stewards om Kevin Magnussen een tijdstraf van vijf seconden te geven. "Ik heb zijn commentaar gehoord, maar hem nog niet gesproken, dus kan ik nog niet in detail treden."

Gunther Steiner


"De FIA heeft meerdere gerechtelijke procedures", zegt racedirecteur Michael Masi tegen Motorsport. "We zijn hier allemaal om ons werk te doen, of je nu steward of lid van een team bent. Er moet wederzijds respect zijn. Als hij te ver is gegaan, zullen we bekijken of een straf op zijn plaats is."

Steiner was kwaad op de stewards vanwege de tijdstraf voor Magnussen. De Deen verdedigde zijn positie op Sergio Perez, maar raakte van de baan en keerde niet op de juiste manier terug op de baan. De FIA had de coureurs voorafgaand aan de race nog gewaarschuwd over deze bocht. Over de boordradio was Steiner pissig. "Als we geen stomme, idiote steward hadden gehad, was je als achtste geëindigd." Magnussen reageerde met: "Bedankt vriend, wat een enorme bullshit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS