Formule 1

Haas F1 wijst geruchten van de hand rond nieuwe coureur: "Het kan ook fout gaan! Een optie met een hoog risico"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2019 14:45 • Print artikel

Gunther Steiner wijst de geruchten van de hand dat Pietro Fittipaldi in 2020 een coureur is voor het team. Op de baan clashen Kevin Magnussen en Romain Grosjean geregeld met elkaar en daardoor kwamen de geruchten al snel op gang over het aanpassen van de line-up. De 23-jarige Fittipaldi test al voor het Amerikaanse F1-team, maar heeft nog geen superlicentie.

Romain Grosjean contra Kevin Magnussen

“Dat is het probleem met alle jonge coureurs op dit moment”, zei Steiner tegen Ekstra Bladet over het behalen van de superlicentie. Echter een nieuwe regel stelt dat je ook met de vrijdagtrainingen punten voor de licentie kan behalen. “Dat is lastig voor ons, anders zouden we het voor hem doen. In onze omstandigheden hebben we beide coureurs zoveel mogelijk in de auto nodig.”

Daarnaast zegt de Oostenrijker dat een debuut van Fittipaldi ook een lastige strategie is voor Haas. “Dit jaar nam McLaren het risico met een rookie en Lando Norris deed het echt goed”, aldus Steiner. “Maar het kan ook fout gaan. Het is een optie, maar een met een hoog risico. Als team kunnen we het doen, het is de vraag of we het willen. Als we dit jaar een rookie in de auto hadden, had het ons niet geholpen, toen we veel problemen met de banden hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS