Formule 1

Haas F1 kiest voor continuiteit door contract Grosjean te verlengen - Steiner: "Ervaring en de noodzaak ervan is..."

Uitgegeven door Peter Vader • 19 september 2019 08:44

Haas heeft onthuld dat het volgend seizoen in de Formule 1 met een onveranderde line-up aan de start zal verschijnen. Zij kiezen ervoor om Romain Grosjean te behouden naast Kevin Magnussen. Haas had al Magnussen onder contract voor 2020, maar was aan het evalueren of ze Grosjean moesten behouden of dat zij snel ex-Renault-coureur Nico Hülkenberg moesten aannemen.

null


Knipoog naar Grosjean
Na de opties te hebben beoordeeld, heeft Haas nu de knipoog naar de gevestigde Grosjean gegeven, wat betekent dat Haas dezelfde line-up heeft voor een vierde opeenvolgend raceseizoen. Hülkenberg wordt nu ogenschijnlijk geconfronteerd met een onzekere toekomst, waardoor hij aan het einde van het jaar de Formule 1 zelfs zou kunnen verlaten. Grosjean sloot zich aan bij Haas in 2016, na twee eerdere stoeltjes te hebben bezet bij Renault en Lotus. Hij claimde bij beide teams in totaal tien punten.

"Ervaring en de noodzaak ervan"
"Ervaring, en de noodzaak ervan, is één van de hoekstenen van het Haas F1-team en met Romain Grosjean en Kevin Magnussen uitkomend voor ons team in 2020, blijven we een rijdersduo hebben die ons een solide platform biedt om door te gaan met onze groei", aldus Haas-baas Guenther Steiner. tegen motorsportweek.com. "Hun begrip van hoe we als team werken, en onze kennis van wat ze achter het stuur kunnen leveren, geeft ons een gewaardeerde continuïteit en een sterke basis om ons als team verder uit te kunnen bouwen. Het was een moeilijk jaar voor ons in 2019 met de schommelingen in de prestaties van de VF-19, maar ons vermogen om gebruik te maken van onze gecombineerde ervaringen zal ons helpen om als een hechte eenheid in 2020 te leren, te verbeteren en verder te gaan."

"Ik wilde altijd al blijven"
"Ik heb altijd gezegd dat het mijn wens was om bij het Haas F1 Team te blijven en voort te bouwen op de prestaties van het team", zei Grosjean. “Omdat ik hier vanaf hun allereerste begin teamlid ben geweest en het werk heb gezien dat zowel Gene Haas als Guenther Steiner in het team hebben gestoken om het competitief te maken, ben ik natuurlijk heel blij dat ik daar deel van kan blijven uitmaken. Het behalen van de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap vorig seizoen, was iets heel speciaals omdat we pas in ons derde wedstrijdjaar zaten. We hebben onze uitdagingen dit seizoen wel gehad, maar we zullen zowel de ervaring van vorig jaar als dit jaar gebruiken om vooruit te komen in 2020. Ik kijk ernaar uit om samen met Kevin en het hele team samen onze reis voort te zetten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS