Formule 1

Grote waardering voor Max Verstappen: "Het is vooral de manier waarop hij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2019 09:07 • Print artikel

Jackie Stewart prijst Max Verstappen voor de manier waarop hij zich in de Formule 1 gevestigd heeft. De Nederlander, in dienst van Toro Rosso en nu Red Bull, viel direct op. Niet alleen door zijn overwinningen, maar ook door sommige controversiële acties. Het krijgt de waardering van de oud-wereldkampioen.

Max Verstappen in black and white graphic

“De Grand Prix Sport heeft frisse lucht nodig”, zegt de voormalig F1-coureur tegen F1 Fan. Verstappen kwam in 2015 naar de Formule 1 en er is nog geen jaar geweest waarin hij niet controversieel was. De Limburger heeft inmiddels furore gemaakt.

Het is de manier waarop hij opgekomen is en hoe snel hij zich met fantastische prestaties gevestigd heeft”, zegt de Schot, waarbij hij direct waarschuwt dat er velen falen door de hoge kosten. “Het is lastiger geworden voor deze coureurs om aan de top te komen, omdat ze vechten om het noodzakelijke geld binnen te halen.”

Wanneer Stewart wordt gevraagd of bedrijven meer interesse in de F1 moeten tonen, is het antwoord simpel. “We rijden allemaal in een auto, het maakt niet uit of hij in de ochtend in een Fiat of Ferrari stapt”, zegt Stewart. “Autofabrikanten en alle andersoortige autmobielbedrijven moeten eens de advertentiewaarde van de Formule 1 inzien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS