Formule 1

Grote openbaring Ricciardo over crash met Max Verstappen: "Als het opnieuw aankomt op wheel banging..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2018 09:59 • Print artikel

MONTMELO - Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij verwacht dat Red Bull in de toekomst wiel-aan-wielgevechten met Max Verstappen zal proberen te beperken. De twee Red Bulls raakten elkaar twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan na een boeiend duel waarin de twee elkaar rondenlang betwistten.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo


Zowel Ricciardo als Verstappen kreeg een forse reprimande van Red Bull van teammanager Christian Horner die zichtbaar boos was over het incident. De twee coureurs - die weigerden elkaar de schuld te geven na de race in Baku - reisden samen naar het hoofdkwartier van het team in Milton Keynes om zich daarna te verontschuldigen bij Red Bull-medewerkers.

Red Bull heeft van oudsher hun twee coureurs altijd toegestaan om tegen elkaar te racen, en velen suggereren dat dit incident die aanpak kan veranderen. Vooruitlopend op de Grand Prix van Spanje, waarin Ricciardo weer goed voor de dag hoopt te komen nu hij vorige maand in China gewonnen heeft, erkende de Australiër dat de pitwall in de toekomst een andere strategie kan nemen.

"Als het opnieuw aankomt op wheel-banging, dan ja, vooral als de auto achter je sneller is", zei de 28-jarige coureur in antwoord op een vraag of het team tussenbeide mag komen als een scenario als dat in Azerbeidzjan opnieuw voorkomt. "Er is geen garantie, maar daar hebben we het zeker over gehad. Ik zei dat ik wilde racen, dus ik wil niet dat we elkaar zestig ronden volgen. We zullen normaal gesproken geen teamorders krijgen, maar wel als we te hard vechten of tijd verliezen op de anderen, vooral als er misschien een snellere auto doorkomt. Dan denk ik dat het team zich met ons gaat bemoeien voordat we weer gaan wheel-bangen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS