Formule 1

Groot verschil tussen Renault en Honda! Niet alleen Red Bull geeft af op Renault: "Des te sneller wij de data krijgen, des te sneller.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2019 11:58 • Print artikel

Niet alleen Red Bull is blij, maar ook ExxonMobil is duidelijk in zijn nopjes met de samenwerking met Honda. De handelswijze van Honda is veel sneller dan die van Renault. Het levert louter voordelen op. Zowel Aston Martin Red Bull Racing met Max Verstappen en Pierre Gasly als Scuderia Toro Rosso met Daniil Kvyat en Alex Albon rijden met Hondamotoren en hebben ExxonMobil als brandstofleverancier.

Max Verstappen Red Bull Racing


“Doordat we nog maar één motorpartner in plaats van twee hebben, hoeven we de tijd op de testbank niet meer te verdelen. Hierdoor kunnen we onze processen versnellen", verklaarde David Tsurusaki over de samenwerking met Honda. "Het was ook ideaal dat we al een jaar ervaring hadden bij Scuderia Toro Rosso. Daardoor hadden we al veel data binnen en konden we meteen aan de slag. We werken qua brandstoffen en smeermiddelen heel nauw met hen samen. Zij geven ons de feedback die wij nodig hebben om besluiten te kunnen nemen. Ze zijn daarbij heel open en snel in het delen van informatie. Hierdoor krijgen wij de data weer snel terug.”

“Wij sturen Honda bijvoorbeeld vijf of zes varianten van een bepaalde motorolie voor een test. Iedere variant heeft een iets andere samenstelling. Wij willen dan kijken hoe de motor reageert op veranderingen in die samenstelling. Zo ontdek je wat het meest efficiënt is en wat qua betrouwbaarheid het beste is. Dan ga je vervolgens weer een stap verder door zes variaties van de beste versie te maken. Des te sneller wij de data krijgen, des te sneller wij dus de volgende stap kunnen zetten. Daar zit het grote verschil met vorig jaar, aangezien het testen en het leveren van de data bij Renault te lang duurde.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS