Formule 1

Groeiende kansen voor Nyck de Vries? Geruchten gaan dat Nicholas Latifi het veld moet ruimen...

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juni 2022 08:13 • Print artikel

Nyck de Vries wordt getipt om binnenkort Nicholas Latifi bij Williams te vervangen. De Nederlander is volledig toegewijd aan zijn huidige Formule E-seizoen, ondanks aanhoudende geruchten over een mogelijke overstap naar Williams Racing. De toekomst van het verdedigen van Formule E-wereldkampioen Nyck de Vries is er momenteel één van massale speculatie, waarbij de Nederlander naar verluidt Nicholas Latifi vervangt bij Williams Racing.

Nyck de Vries F1 WilliamsGroeiende kansen op definitief F1 debuut bij Williams voor Nyck de Vries?

Latifi staat momenteel onder enorme druk, waarbij de Canadees de afgelopen maanden ‘underwhelmed’ was. De toekomst van Latifi werd nog onzekerder tijdens de recente Grand Prix van Spanje, waar Nyck de Vries in FP1 werd ingezet in plaats van zijn teamgenoot Alex Albon. De 27-jarige man uit Sneek werd door Williams gebruikt in een van hun twee verplichte sessies voor jonge coureurs, maar de Nederlander zal niet worden gebruikt voor hun tweede, aldus een bericht van Formula1news.

De Mercedes-test- en reservecoureur presteerde sterk, terwijl Williams' hoofd van voertuigprestaties Dave Robson de lof van de Nederlander zong. "Hij heeft duidelijk wat hij nodig heeft om een absolute topcoureur te zijn", aldus Robson. "Hij verdient een plek op de grid." Voorafgaand aan de recente Formule E-race in Jakarta besprak De Vries zijn recente FP1-sessie met het Britse team. De Nederlandse coureur vond de hele ervaring “heel interessant” en legde uit wat hij leert van dit soort kansen.

Nyck_de_Vries_Williams_FP1_GP_Spanje 2022Nyck de Vries onderweg in FP1 van de Grand Prix van Spanje 2022

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS