Formule 1

Gratis naar Formule 1 kijken dankzij een VPN

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2020 00:01 • Print artikel

Om in Nederland naar de Formule 1 races te kijken die er op dit moment zijn, is een Ziggo abonnement noodzakelijk. Wanneer je geen Ziggo abonnement hebt kun je je wenden tot een van de vele buitenlandse streams. Echter is de kwaliteit van de streams vaak van zeer slechte kwaliteit, waardoor je de pixels in het scherm ziet en regelmatig moet wachten tot de stream gebufferd is. Om nog maar niet te spreken over het commentaar waar je niets van begrijpt. Gebruik daarom een VPN om Formule 1 te kijken zonder extra kosten. Nu vraag je je vast af wat een VPN is, dus dat gaan we eerst uitleggen. Vervolgens lees je hoe je in hoge kwaliteit kunt kijken naar onze Max!

Formule 1


Wat is een Virtueel Privénetwerk?
Een VPN (Virtueel Privénetwerk) is een versleutelde verbinding tussen het apparaat waarmee je internet en de server waarmee je verbonden bent. In tegenstelling tot reguliere internetverbindingen kan er daardoor niemand meekijken met je surfgedrag. Zelfs internetproviders of overheden kunnen de data niet inzien. Nu is een VPN niet iets dat enkel door criminelen gebruikt wordt of om illegaal te downloaden. Het wordt ook veel gebruikt om een extra beveiligde verbinding op te zetten en anoniemer te internetten. Daarnaast kun je er censuur en geografische blokkades mee te omzeilen. En je kunt het dus gebruiken om gratis naar Formule 1 te kijken!

Hoe kun je een formule 1 wedstrijd kijken via een VPN?
Om Max Verstappen in full HD te zien racen zal je op zoek moeten gaan naar een goede stream uit het buitenland. Bekende omroepen zoals Channel 4 en RTL in Duitsland zenden de wedstrijden uit in een taal die de meeste onder ons wel kunnen begrijpen, het Engels en het Duits. De uitzendingen worden in dezelfde kwaliteit uitgezonden als in Nederland. Via een geografische blokkade worden mensen geblokkeerd die van buiten het land waarin de wedstrijd wordt uitgezonden mee willen kijken. Als Nederlander kun je normaalgesproken dus niet kijken naar een uitzending van Channel 4. Door met een VPN verbinding te maken en een server in Engeland te kiezen, lijkt het alsof jij vanuit Engeland aan het internetten bent. Daardoor word je niet geblokkeerd tot de dienst en kun je dus gewoon naar de race kijken.

Hoe kies je de beste VPN aanbieder uit?
Bij het selecteren van een VPN dien je te letten op het aantal servers dat beschikbaar is. Wanneer je via Channel 4 wilt kijken dient er een server in Engeland te zijn en voor de Duitse RTL is een server in Duitsland noodzakelijk. Ook zul je er op moeten letten dat de VPN aanbieder geschikte software voor je apparaat heeft. Zo is er aparte software voor MacOS en Windows en er zijn ook apps voor smartphones. De snelheid van de VPN kan de stream maken of breken. Kies daarom een snelle VPN aanbieder uit. Daardoor kun je zonder zorgen naar alle wedstrijden kijken die er komende periode op de planning staan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS