Formule 1

Grand Prix van Vietnam: zo ziet de lay-out van het stratencircuit van Hanoi eruit + BEELD

Uitgegeven door Peter Vader • 7 november 2018 11:08 • Print artikel

De Formule 1 heeft bevestigd dat Vietnam vanaf april 2020 wordt toegevoegd aan de F1 Grand Prix-kalender, met Hanoi als locatie voor het nieuwste stadscircuit, zo meldde de online sportpagina van dailymail.co.uk. Het is de eerste nieuwe race die wordt aangekondigd sinds Liberty Media voor £ 6 billion het F1 kampioenschap kocht. Het is het vierde evenement op het Aziatische continent dat aan de kalender wordt toegevoegd, in de voetsporen van Singapore, China en Japan.

Hanoi Circuit

"Dit circuit, met een lengte van 5,565 km, zal zeker voldoen aan de verwachtingen van rijders en publiek", aldus F1-baas Chase Carey, die vervolgde: "Het is F1's vierde stratencircuit en we hopen snel te bewijzen dat dit een top circuit is, vanwege de drie 'straights' die zijn aangelegd als onderdeel van de semi-permanente baan, waarvan het langste gedeelte anderhalve kilometer is. Dat zal auto's met snelheden tot 208 mph laten zien en hopelijk veel inhaalacties creeren, iets dat op andere stratencircuits zoals Monaco en Azerbeidzjan erg moeilijk is." Het circuit telt 22 bochten, waarvan er veel geinspireerd zijn op andere bekende grand prix-circuits. De Formule 1-cureurs zwaaiden weliswaar vaarwel tegen de GP van MaleisiŽ, maar AziŽ heeft nu een nieuw, vierde circuit. De eerste bocht is geÔnspireerd op de NŁrburgring in Duitsland, terwijl de bochten 12 tot en met 15 op het eerste deel van het stratencircuit van Monaco zijn gebaseerd.

Hanoi F1 turn 1 Nurburgring

Na de toekenning van een vierde Aziatische Grand Prix aan de F1 kalender zei de voorzitter van Hanoi, Nguyen Duc Chung: "We zijn er trots op dat we de Formule 1 Grand Prix van Vietnam mogen organiseren en dat we de stad Hanoi aan de wereld presenteren met de speciale combinatie van oude en moderne schoonheid in 2020. Het is een verdere demonstratie van het vermogen van Vietnam, als ťťn van de snelstgroeiende economieŽn ter wereld, om evenementen op wereldschaal te organiseren en toerisme naar het land te trekken."

Hanoi F1 straights

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS