Formule 1

Grand Prix van Nederland in 2021 terug op de kalender? Formule 1-race in september?

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2020 13:54 • Print artikel

De Grand Prix van Nederland ging dit jaar 2020 in het eerste weekend van mei niet door vanwege de uitbraak van de Corona-pandemie. In 2021 moet de F1-race op het Circuit van Zandvoort verreden gaan worden, maar dan later in het jaar in het weekend van 5 september.

CM.comCircuit Zandvoort

Meerdere bronnen rond het management van de Formule 1 en de FIA hebben dat in het weekend in Imola tegenover De Telegraaf bevestigd. De race wordt daarmee een weekend na de Belgische Grand Prix gehouden. De verwachting is dat het totale aantal races op 23 uitkomt. Op de kalender van 2021 staan dezelfde races als oorspronkelijk op die van 2020 stonden. Dat betekent dat ook Saoedi-Arabië op de kalender komt. Het seizoen moet gaan starten in het Australische Melbourne. De openingsrace start op 21 maart.


Mogelijk dat er nog haken en ogen aan de wedstrijd in Nederland zitten. De organisatie van de Nederlandse Grand Prix heeft altijd aangegeven dat zij de race voor het publiek willen houden en niet achter gesloten deuren. De verwachting is dus dat er in september weer met publiek gereden kan worden. Het is echter nog afwachten hoe Covid-19 zich in de wereld gaat ontwikkelen. Vanuit de organisatie wil men tegenover de krant echter niet op het gerucht reageren. “Het is aan het management van de Formule 1 om de kalender naar buiten te brengen”, aldus circuitdirecteur Robert van Overdijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS