Formule 1

Grand Prix van Canada uitgesteld: "Het uitstellen was geen eenvoudige beslissing! Op dit moment is het cruciaal..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2020 20:26 • Print artikel

De Grand Prix van Canada is alweer de negende race van het seizoen die wordt uitgesteld. De Formule 1-race is net als de andere races uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus. De race op het Circuit Gilles Villeneuve nabij Montreal stond voor 14 juni op het programma. Het was al lange tijd twijfelachtig of de Grand Prix van Canada kon doorgaan. De eigenaar van de hoogste klasse van de autosport, Liberty Media, hoopt nu dat de wedstrijden in de Europese zomer op gang kunnen komen.

Formule 1


“Op het moment is het cruciaal dat we alle onze energie samenbrengen om COVID-19 te overkomen”, aldus de Canadese organisator van de race, Francois Dumontier. “We gaan jullie zo snel als mogelijk met open armen verwelkomen op het Circuit Gilles-Villeneuve als het veilig is om dat te doen.”

De verwachting is dat in Montreal de piek rond de pandemie van COVID-19 over een paar weken ligt. "Het uitstellen was geen eenvoudige beslissing", meldt de organisatie in een verklaring. "De voorbije maand zijn we constant in overleg geweest met de Formule 1 en afgevaardigden van de stad Montreal en de provincie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS