Formule 1

Grand Prix Assen Club blijft dromen over tweede Formule 1 wedstrijd in Nederland

Uitgegeven door Pascal Wekema • 13 juli 2021 17:24

De Grand Prix van Australië gaat voor het tweede jaar op rij niet door vanwege de coronabeperkingen in het land, maar vervanging staat klaar, als het aan de Grand Prix Club Assen ligt, wordt de Grand Prix van Australië op de Drentse heide verreden.

F1 in Assen

De Businessclub uit het noorden vond het een leuke gelegenheid om het TT-Circuit van Assen weer op de kaart te zetten. Dit lukt ze aardig. De berichten op hun Facebookpagina worden goed bekeken. "We zijn een pop-up actiegroep", zegt Joost van Keulen namens de businessclub tegen RTV Drenthe. "We slapen totdat we nodig zijn. We vechten tegen de bierkaai, hoogst waarschijnlijk. We hebben wel een hoop lol en dit is een positieve manier om het TT-Circuit Assen op de kaart te zetten. We hebben nog wat geld over en daar doen we dit nu van".

Inmiddels heeft het circuit van Silverstone, waar dit weekend de Britse Grand Prix verreden wordt, zich gemeld als eventuele vervanger van het Albert Park Circuit. De Noordelijke businessclub vindt het beter als de race in Assen verreden wordt, dat valt uit hun Facebooktekst op te maken: "Als het eind november dan toch een natte en koude race gaat worden. Dan zou het fantastisch zijn als Max Verstappen juist tijdens een tweede Dutch Grand Prix in Assen voor het eerst wereldkampioen gaat worden".

max Verstappen Spa

Overigens kan de Formule 1 helemaal niet op het circuit van Assen terecht. Het Drentse MotoGP circuit heeft geen benodigde Grade one licentie. Het circuit wilde serieus de Formule 1 binnenhalen, maar de benodigde aanpassingen aan het circuit zijn nooit uitgevoerd.

In september gaat er wel een delegatie van de Grand Prix Assen Club naar het CM.com circuit van Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS